Prof. Anu Mäkelä
Ph.D., M.D.(M.A.). T.C.M.D., N.D.

Acupuncture and Bioenergy Research Institutin rehtori
(ABER Institute)

Kaisaniemenkatu 3 A 5, 00100, Helsinki

Puh: 09 624-747
044 0624-747

E-mail:

Joitakin Anu Mäkelän artikkeleita eri lehdistä

Research articles published by Anu Mäkelä


Elektrofysiologi Anu Mäkelä on biokemian professori, Venäjän Lasertieteiden Akatemian jäsen, lääketieteen-, Filosofian- (biokemiasta), Ravitsemustieteen- sekä Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen tohtori. Hän on myös EMLA:n (European Medical Laser Association eli Euroopan Lääketiteellisen Laseryhdistyksen) puheenjohtaja. Hän ei kuitenkaan ole Suomessa laillistettu lääkäri.

Anu Mäkelä muutti Australiasta Suomeen vuonna 1984 valmistuttuaan lääketieteestä ja on kouluttanut Suomessa vuodesta 1989 lähtien Terveydenhuoltopiirin Oppilaitoksessa, sairaanhoitajia sekä fysioterapeutteja, luontaistuotekauppiaita, farmaseutteja, naprapaatteja, osteopaatteja ja kiropraktikoita. Hammaslääkäreitä ja lääkäreitä hän on myös kouluttanut tilausluennoilla eri paikoissa. Kerran kuussa Helsingissä on myös viikonloppuluentoja eri aiheista ammattiterapeuteille ja hoitohenkilökunnalle (tai muuten vaan asiasta kiinnostuneille).

Useat luennot ovet ravinnon vaikutuksista eri sairauksissa ja niiden kehittymisessä ja hoidossa. Muita luentoaiheita ovat biokemia, biofysiikka, akupunktio, iris-diagnostiikka, fysiologia, tauti-oppi, etc.

Anu Mäkelä on luennoinut paljon useassa eri maassa. Nykyisin hän käy vakituisesti luennoimassa kansainvälisissä kongresseissa ja instituuteissa kutsuttuna luennoitsijana ja kouluttajana Italiassa, Saksassa, Kreikassa ja Venäjällä erityisalanaan laserin vaikutukset ja käyttö, sekä valon biokemialliset vaikutukset eri sairauksien yhteydessä.

Anu Mäkelän erikoisalue on sähköfysiologia ja yhdessä hänen isänsä Reijo Mäkelän kehittämä kuntoutus- ja diagnostisointimenetelmä, joka perustuu solun aineenvaihdunnan tutkimiseen ja säätelyyn. Solujen toimintaa säätelevät biokemialliset ja sähkömagneettiset lainalaisuudet, joten lääketieteen ja fysiologia lisäksi tämän alan hoitajalla on oltava myös riittävän hyvä tietous fysiikasta ja biokemiasta.

Helsingin vastaanotollaan Anu Mäkelä käyttää lasereita ja valoa sekä sähkövirran eri muotoja ihmiselimistön testauksessa sekä kuntoutuksessa yhdessä akupunktiopisteiden, triggerpisteiden ja hermopisteiden kanssa. Kuntoutuskäynnin yhteydessä myös tarkistetaan yleinen ravitsemuksellinen tilanne ja mahdollinen hivenaineiden, vitamiinien, yrttivalmisteiden tai homeopaattisten aineiden mahdollinen hyöty tai tarpeellisuus.

Hän on kirjoittanut useita kirjoja akupunktiosta, iris-diagnostiikasta, hivenainesta ja vitamiineista, kilpirauhasesta, syöpätaudeista, munuaistaudeista.

Pharmaca Mäkelä nimellä julkaistu kirja hivenaineista ja aminohapoista on yltänyt bestseller-listalle myytyjen kappaleiden kivuttua 14,000:een.

Syyskuussa 2004 Anu Mäkelä avioitui pitkäaikaisen kollegaansa, Armenialaisen lääkärin ja myös lasertutkijan Levon Gasparyanin kanssa jonka kanssa he edelleen kehittävät hoitomenetelmää sekä uusia laitteita.

Helsingin keskusta

Sivun alkuun